Известният диетолог Пиер Дюкан е обвинен във финансова измама.  Дюкан, известен

...
Известният диетолог Пиер Дюкан е обвинен във финансова измама. 
Дюкан, известен
Коментари Харесай

Диетологът Пиер Дюкан на съд за финансова измама

Известният диетолог Пиер Дюкан е упрекнат във финансова машинация. 

Дюкан, прочут с протеиновата диета, носеща неговото име, е упрекнат в машинация при приемането на заем и финансови съвещания. 

Диетологът взел заем, само че " нямал желание да извърши отговорностите по погасяването му ", излиза наяве от документите по делото, оповестява " Гардиън ". 

Дюкан теглил заем от " стотици хиляди ", с цел да навлезе на пазара в Съединени американски щати със своята диета. Точната сума, изтеглена от Дюкан, не се загатва. 

За момента Дюкан не е коментирал заведеното против него дело. 

Протеиновата диета на Дюкан бързо закупи известност. Тя беше рекламирана като желаната от звездите диета за бързо намаляване. 

По-късно обаче методът на Дюкан получи доста рецензии, а Британската диетологична асоциация го дефинира като една от най-лошите звездни диети за 2011 г. 

Проучване измежду 5000 души сподели, че 35% от следвалите диетата на Дюкан са си върнали изгубеното тегло в границите на една година, а 80% са си го върнали в границите на четири години след края на диетата. 

Организацията на лекарите във Франция изключи Пиер Дюкан от колегията си през 2012 година, откакто разгласи, че той е нарушил професионалния кодекс, печелейки пари от метода си. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР